Dylan Groenewegen wint 4e etappe in Groot-Brittannië

Team LottoNL-Jumbo renner Dylan Groenewegen heeft de 4e etappe in de Ronde van Groot Brittannië gewonnen. In Builth Wells werd Groenewegen in positie gebracht door zijn ploeggenoten, vervolgens klopte hij Daniel McClay (GBR-selectie). De Belg Julien Vermote behoudt de leiding in het algemeen klassement.

“Als ik in een positie kom om vrij te sprinten ben ik op mijn best, de ploeg heeft er voor gezorgd dat ik vandaag in die positie kwam.” Dylan Groenewegen is lovend over zijn ploeggenoten. “Ik heb de hele dag ploeggenoten om mij heen gehad die mij over elke klim hielpen. Ook toen ik achterop kwam te zitten, zorgden zij ervoor dat ik weer in het peloton terecht kwam.”

Ploegleider Merijn Zeeman geeft aan dat het plan van vandaag werkte. “We hadden als plan om te sprinten met Dylan. Maar met 3000 hoogtemeters en een etappe van 217 kilometer wisten we dat het lastig zou worden. Maar als het dan toch lukt, is het extra mooi. Veel ploegen hadden als doel de sprinters eraf te rijden en dat is ook gelukt, veel sprinters gingen overboord. Dat Groenewegen er bij blijft en het dan afmaakt is fantastisch.”

Ook Groenewegen had niet verwacht juist in deze rit te winnen. “Het was zwaar met al die klimmetjes en er werd hard gereden. Vier man waren ontsnapt en er was even controle maar toen zij op 40 kilometer voor de streep werden teruggepakt, probeerden de klassementsploegen het uit elkaar te rijden.”

Finale volgens plan

In de laatste 15 kilometer waren het vooral Team LottoNL-Jumbo en Lotto Soudal op kop van het peloton. “In het laatste half uur zaten we nog met vijf man in de eerste groep, dan weet je dat je kans maakt op de overwinning.” Vertelde Zeeman. 

Groenewegen gaf aan de dat laatste kilometer precies ging zoals ze gehoopt hadden. “Merijn Zeeman had ons gewaarschuwd voor de vele bochten en het smalle gedeelte in de laatste kilometer. Tom Leezer ging daar vol doorheen en ik kon hem volgen. Op 250 meter voor de streep hoefde ik alleen nog maar aan te gaan.”

Ontwikkeling

“Dat Dylan Groenewegen in zo’n zware rit erbij kan blijven en het ook nog eens af kan maken is goed voor zijn ontwikkeling als sprinter.” Merijn Zeeman merkt op dat Groenewegen stappen maakt. Ook zelf ziet Groenewegen dat. “Het is mooi dat we met de ploeg beter worden en ook sprints na zware wedstrijden kunnen winnen.”

Related updates