Dylan Groenewegen wint Tour de l'Eurométropole

Team LottoNL-Jumbo renner Dylan Groenwegen heeft de Tour de l'Eurométropole gewonnen. In de straten van Tournai versloeg hij na een zware koers de Belgen Oliver Naesen (IAM) en Tom Boonen (Etixx). Maarten Wynants van Team LottoNL-Jumbo zat ook in de kopgroep en werd 9e. 

“Dit was een hele zware dag vanwege de wind en regen, ik ben blij dat ik deze koers heb gewonnen. Toen ik over de streep kwam voelde ik overal kramp en had ik het ijskoud.” Groenwegen moest diep gaan vandaag. “Er werd constant hard gereden, maar we zaten er als ploeg telkens bij. Eerst met 7 man in een groep van 50 en toen het peloton verder uitdunde hadden wij steeds genoeg renners mee. In de finale leek Maarten Wynants mee te doen om de overwinning, maar toen we weer terug kwamen kon ik sprinten om voor de zege.” 

Na de finish was vooral Oliver Naesen niet blij met de sprint van Groenewegen. Volgens Groenewegen was dat onterecht. “De sprint verliep chaotisch doordat de kopgroep in de laatste meters werd teruggepakt. Ik moest eerst om de kopgroep heen en daarna nog Debusschere voorbij. Ik week zeker uit naar links, maar ik liet genoeg ruimte om te kunnen passeren.”

Frans Maassen

Ploegleider Frans Maassen zag een sterke ploeg vandaag. “Het was koers vanaf kilometer nul. We waren er op voorbereid en zaten als ploeg perfect in de wedstrijd. In de finale hadden wij alleen Wynants mee in de kopgroep. Omdat de kopmannen van Etixx, Gaviria en Boonen meezaten, hoefde Maarten niet volle bak te rijden. We hadden Groenewegen er natuurlijk nog achter zitten.”

Wynants reed samen met Lampaert en Naesen weg uit de groep met Boonen. Achter deze kopgroep kwamen de twee groepen bij elkaar en hierdoor zat Groenewegen weer bij de eerste achtervolgers. “Toen zaten we opeens weer in een hele goed positie. Wynants reed voor de overwinning en kon vol mee koersen. Het was voor mij een grote verrassing dat de koplopers stil vielen en Groenewegen nog kon sprinten om de overwinning.”

Wereldkampioenschap

Groenewegen vertrekt dinsdag naar Qatar. “Dit was mijn laatste test voor het WK. Ik heb behoorlijk diep moeten gaan en dat was volgens plan. Het was mooi dat het waaide, want dat kan in Qatar ook het geval zijn, al ben ik blij dat het in Qatar toch minder koud gaat zijn.”

Related updates