Dylan Groenewegen wint tweede rit in de Tour of Norway

Dylan Groenwegen heeft de tweede rit in de Ronde van Noorwegen gewonnen. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo was in de straten van Brumunddal sneller dan de wereldkampioen bij de beloften Kristoffer Halvorsen en Noors Kampioen Edvald Boasson Hagen. Het was de derde seizoenszege voor Groenewegen en de achtste voor Team LottoNL-Jumbo.


“Dit is een teamoverwinning”, aldus Dylan Groenewegen na zijn etappewinst. “Gisteren was het te lastig en dat wisten we. Vandaag moesten we het gaan doen en dat is gelukt. Het was een perfecte sprint. Ik werd goed afgezet en heb niemand meer gezien.”


De koers verliep als een typische sprintersrit. Een klein groepje kreeg een behoorlijke voorsprong en de ploeg van de leider controleerde de koers. Met nog vijftig kilometer te gaan zette Team LottoNL-Jumbo Lars Boom op kop. “Het geeft vertrouwen als de ploeg zich op kop zet voor mij. Het is mooi om het dan op deze manier af te maken”, zei Nederlands Kampioen Groenewegen.


Vooral de regen maakte de etappe van Eidsvol naar Brumunddal erg lastig. “Gelukkig was het droog bij de start, maar de rest van de dag heeft het geregend. Dat maakte het toch wel zwaar. Als je bergop reed, had je het te warm terwijl je in de afdalingen echt aan het afkoelen was.”


Uit het boekje


Ploegleider Nico Verhoeven geeft aan dat het plan perfect is uitgevoerd. “Dit is een lead-out waarvoor we hier komen. Lars Boom controleerde de koers en in de finale was het aan de andere mannen. Timo Roosen en Amund Grondahl Jansen hebben Dylan van voren afgezet terwijl Tom Leezer en Robert Wagner de perfecte lead-out reden.”

Related updates