Een gecontroleerde sprintersrit daags voor de rustdag

De 16e etappe is geëindigd in een massasprint. In het begin ontsnapte er een kopgroep van zes maar het peloton behield de controle. Onder leiding van de sprintersploegen werd de koproep in de finale ingerekend. Jean-Pierre Drucker (BMC) won de massasprint in de straten van Peñíscola. Nairo Quintana behoudt de leiding in het algemeen klassement.

De 156-kilometerlange rit begon in Alcañiz en al snel reden er zes man weg. “Een typische sprintersetappe, een kopgroep en het peloton waarin de spintersploegen de controle hielden.” Ploegleider Addy Engels zag een etappe zonder bijzonderheden. “Het was opnieuw een warme dag en het peloton reed uiteindelijk 46 gemiddeld. Dan is er wel door gereden. Maar in vergelijking met wat we allemaal gehad hebben was dit toch een redelijke rustige dag. In een etappe als vandaag en zonder sprinter maak je geen schijn van kans. Jos van Emden probeerde het nog, maar dat lukte niet. Het was dus uitbollen naar de finish en de blik op de volgende dagen.”

Rustdag

Na het zware weekend snakt iedereen naar de rustdag. “De renners stappen op de fiets voor een aantal uur voor een rustige training. We zijn goed gemotiveerd voor de laatste week waarin ik zeker nog kansen voor ons zie”, besluit Engels. 

Related updates