Even bijkletsen met: Dennis van Winden

Tijdens Omloop het Nieuwsblad is Dennis van Winden gevallen waardoor zijn pink is ontwricht. Donderdag is hij hier aan geopereerd, dus tijd voor een update!

Hoe is de operatie verlopen?

De operatie ging goed. Alleen mijn arm was verdoofd, dus voor de rest was ik er gewoon bij. De chirurg is blij hoe de operatie is gegaan en vindt het goed dat we het hebben gedaan.

Was de operatie onvermijdelijk?

Ja, er was een stuk afgebroken in mijn pink. Dat had niet meer terug kunnen groeien. Ze hebben twee pinnen in mijn pink gezet om het afgebroken bot terug te zetten. Uiteindelijk duurde het iets langer dan een uur.

Heb je er veel last van?

Nee, de pijn valt en viel reuze mee. Ik had er weinig last van, daarom was het erg lullig om te horen dat ik geopereerd moest worden. Ik vroeg me af of het wel zo nodig was, maar dat was het dus wel.

Hoe kwam je eigenlijk ten val?

Renners voor me vielen, dus ik reed er zo in. Ik denk dat ik met mijn vinger in iemand zijn achterwiel ben gekomen. Het was koud, dus gelukkig reed ik met lange handschoenen. Dat is mijn geluk geweest, want dat heeft denk ik gediend als protectie. Anders was het er misschien erger aan toe geweest.

Wanneer kan je weer trainen?

Over een week moet ik terugkomen, dan wordt het gips eraf gehaald. Ze kijken dan hoe de wond eruit ziet. Ik moet eerst herstellen van de operatie voordat ik weer de fiets op kan. Er mag namelijk geen druk op de wond komen. Als het allemaal goed gaat, kan ik beginnen op de Tacx en daarna hopelijk weer snel de weg op. Maar ik heb nog geen idee wanneer. Wedstrijden als Dwars door Drenthe en Nokere Koers mis ik sowieso. Daarna is het zien hoe alles geneest en bespreek ik binnen de ploeg in welke wedstrijd ik weer van start ga. 

Related updates