Floris De Tier kleurt Nokere Koers

Floris De Tier kleurde de koers door met zes medevluchters lange tijd voor het peloton te rijden. Fransman Nacer Bouhanni won de 72e editie van Nokere Koers. Steven Lammertink was op de negentiende plek de eerste renner van Team LottoNL-Jumbo.


“Ik denk dat ik het wel meer dan tien keer probeerde. Uiteindelijk zat ik na zestig kilometer mee met de vlucht van de dag”, aldus Floris De Tier. “Ik kom hier uit de buurt en dan is het natuurlijk extra mooi om in de kopgroep te zitten. Er stonden veel supporters langs de kant en dat geeft wel kippenvel.”


Met nog 22 kilometer te gaan werd de kopgroep van zeven renners gegrepen. “Toen we werden teruggepakt heb ik nog geprobeerd weg te komen, maar uiteindelijk was de vlucht voorbij.” In de finale probeert een aantal andere groepjes weg te rijden. Daarbij zaten steeds renners van Team LottoNL-Jumbo.


“Floris De Tier heeft sterk gereden vandaag”, zegt ploegleider Grischa Niermann. “De Tier gaf ‘s ochtends al aan dat hij in de kopgroep wilde zitten. Als ploeg hadden we het plan om met elke ontsnapping mee te zitten. In de finale sprongen ook Twan Castelijns, Martijn Keizer en Steven Lammertink een aantal keer mee.”


“Een sterke ploeg zonder resultaat”


“Ik heb een sterke ploeg gezien, maar het is het resultaat dat telt. Dat was er vandaag niet”, aldus Niermann. “Het doel was om met Amund Grøndahl Jansen te gaan sprinten. We hadden hier geen echte sprinttrein en Bert-Jan Lindeman zou de laatste man zijn. In de hectische finale werd zijn achterwiel kapot gereden en dan moet je snel schakelen en een andere renner als lead-out gebruiken. Dat is helaas niet gelukt en voordat de sprint begon, zakte Amund naar achteren.”

 

Het was een chaotische finale met veel valpartijen. “Het was goed weer en als je niet hebt aangevallen, zit je nog redelijk fris. Veel renners denken dat ze nog kunnen sprinten om de overwinning en dan is het hectisch voorin. Wij zijn gelukkig gespaard gebleven wat betreft de valpartijen.”

Related updates