Focus op de komende dagen

De renners van Team LottoNL-Jumbo hebben niet meegedaan om de prijzen in de klimtijdrit van de Tour de France. De 18e etappe begon in Sallanches en eindigde 17 kilometer later in het skidorp Megéve. De tijdrit werd gewonnen door Christopher Froome (Team Sky).

“Het was een mooie tijdrit, er stond een hoop publiek en het was een mooi parcours. Maar toch heb ik besloten om niet volle bak te gaan. Morgen en overmorgen zijn belangrijker.” Kelderman is niet diep gegaan. “Ik denk dat er de komende dagen meer te halen is. Dus dan kan ik mij daar beter op focussen.” 

Volgens Kelderman worden de komende dagen belangrijk. “We rijden natuurlijk opnieuw om in de ontsnapping te zitten. Het is niet makkelijk om mee te zitten, gisteren hebben we er alles aan gedaan. Morgen gaan het opnieuw proberen.” 

Volgens de Ploegleider Merijn Zeeman hebben alle renners op reserve gereden. “Met het oog op de komende dagen hebben de renners niet volle bak hoeven gaan. De komende dagen wordt het belangrijk om mee te zitten, maar ook zeker om Dylan Groenewegen in Parijs te laten sprinten.”

Wynants

“Het was een lastige tijdrit met steile stukken en daartussen vals plat.” Maarten Wynants geeft aan dat het zwaar was. “Als niet-klimmer kan je hier niet op het gemak naar boven rijden. ik moest behoorlijk geven want je weet maar nooit hoe de echte favorieten het gaan doen en je zou moet vrezen voor de tijdslimiet.” Voor Wynants is het volgende doel duidelijk. “Het doel wat ons nog rest is Parijs en om daar een goede lead-out te doen. Dylan is al verder gekomen dan velen dachten. Nu moeten we er de komende dagen alles aan doen om in Parijs te kunnen sprinten”

Related updates