Gesink behoudt zevende plaats in Gap

Robert Gesink heeft zijn plaats in de groep van de gele trui en de zevende plek in het algemeen klassement van de Tour de France weten te behouden. Na de gevaarlijke afdaling van Col de Manse in de zestiende etappe, finishte hij als 16e. De etappe werd gewonnen door Ruben Plaza (Lampre-Merida).

Nadat het peloton de ontsnapping de ruimte had gegeven om voor de ritzege te gaan, werd er op de laatste klim van de dag, de Col de Manse, toch nog hard gereden door de klassementsrenners. “We hadden tegenwind op die klim”, gaf Robert Gesink aan. “Zeker aan het begin van de klim werd er best hard gereden. Daarna reden ze meer op mijn tempo en ging het beter. Toen Vincenzo Nibali (Astana Pro Team) demarreerde, probeerde ik nog mee te schuiven, maar ik kreeg meteen de groep in het wiel. Uiteindelijk leek het me ook niet heel zinvol met de afdaling die nog kwam. Ik heb op het laatst nog wel even tempo gereden. Nu is het rustdag. Iedereen heeft pijn in zijn benen, dus dan is het fijn om even te kunnen herstellen.”


Tegenvaller

Met de prestatie van Gesink was één van de plannen van Team LottoNL-Jumbo uitgevoerd, maar daarnaast had de ploeg gewild dat Steven Kruijswijk in de kopgroep zou zitten. “Het is een tegenvaller dat het Steven niet gelukt is om mee te zitten”, zei ploegleider Nico Verhoeven. “Daar hadden we ook een prioriteit van gemaakt. Vervolgens moet je dan de knop omzetten en Robert zo goed mogelijk naar de laatste klim brengen. Dat verliep goed en we zijn tevreden met zijn prestatie vandaag.”

Vertrouwen
Dat niveau moet de kopman van Team LottoNL-Jumbo vasthouden als woensdag de eerste Alpenrit op het programma staat. “We moeten er overmorgen staan met Robert”, vervolgde Verhoeven. “Dat moet gewoon lukken. Robert is goed op dit moment en we hebben alle vertrouwen in hem.”

Related updates