Gesink derde op loodzware slotklim

Robert Gesink van Team LottoNL-Jumbo is derde geworden in de 17e etappe van de Vuelta a España. Gesink zat samen met zijn ploeggenoot Bram Tankink in een omvangrijke kopgroep en moest op de Camins del Penygolosa in Llucena alleen Frank (IAM) en König (Sky) voor zich laten. Nairo Quintana (Movistar) blijft aan de leiding.

Het was weer een mooie dag voor ons, we doen mee en krijgen kansen in de finale. Je gaat dan voor het hoogst haalbare en volgens mij was dat vandaag de derde plaats voor Robert Gesink.” Ploegleider Jan Boven zag een sterke Gesink op de slotklim. Boven was blij dat de ploeg ook Tankink mee van voren had. “In het eerste uur werd er veel aangevallen. We hadden als ploeg meerdere renners die meesprongen en als er een werd terug gepakt ging de andere mee. Gesink was attent en koerste agressief om in de kopgroep te komen, hij zat met bijna elke ontsnapping mee. Uiteindelijk rijdt hij samen met Bram Tankink weg.”

Nog voor de slotklim probeerden een aantal renners te ontsnappen en kon Tankink de gaten dichten. Cataldo (Astana) en Frank ontsnapten met nog 30 kilometer te gaan maar bleven binnen handbereik. Op de slotklim kon Gesink Cataldo nog achterhalen maar waren König en Frank net te sterk. 

Aangestipt

“Naast de rit naar op de Covadonga waar Gesink tweede werd, en de rit naar de Aubisque welke Gesink won was dit ook een etappe waarvan we wisten dat er een goede uitslag in zou zitten, het is goed dat het Gesink dan weer lukt om in de kopgroep te zitten.” Volgens Jan Boven is er nog een kans. “Zaterdag is er opnieuw een rit waarin we voor het hoogst haalbare willen gaan. Die slotklim moet Gesink ook zeker liggen en laten we hopen dat hij daar opnieuw in de kopgroep mee kan gaan.”

Bennett

George Bennett heeft zijn 12e plek in het algemeen klassement weten te behouden. De Nieuw-Zeelander van Team LottoNL-Jumbo kwam als 38e over de streep, op 1 minuut 17 van de leider in het algemeen klassement Nairo Quintana.

Related updates