Gesink doet hardheid op in 3e etappe Tour de l’Ain

Robert Gesink is 21e geworden in de derde etappe van de Tour de l’Ain. De kopman van Team LottoNL-Jumbo werd voor het eerst sinds zijn val in de Ronde van Zwitersland weer serieus getest, kon niet mee met de beste klimmers in de wedstrijd, maar hield toch een goed gevoel over aan de bergrit.

Sam Oomen (Giant - Alpecin) won de rit en greep de leiding in het algemeen klassement. “De wedstrijd barstte los op de laatste beklimming”, zei ploegleider Nico Verhoeven. “13 renners reden daar weg. Robert Gesink moest zich voor het eerst sinds lange tijd weer bergop testen. Hij kon niet met de beste mee, maar zat er aan de top van de beklimming ook niet heel ver achter. Hij moet van heel ver terugkomen. Hij zet zijn eerste stapjes in deze wedstrijd, staat nog niet op het punt waar hij moet staan, maar boekt wel progressie.”

Wedstrijdritme

Gesink hield na afloop in ogenschouw waar hij vandaan komt. “Deze uitslag is natuurlijk niet iets waar ik heel blij mee kan zijn”, gaf hij aan. “Ik merk dat die maanden van inactiviteit hun stempel drukken. Ik heb wedstrijdritme nodig om weer op niveau te komen. Ik wil altijd iets moois laten zien, maar deze wedstrijd is vooral een mogelijkheid om mezelf elke dag te testen. Hier word ik weer beter en taaier van.”

“Morgen krijgt Robert weer een zware etappe voor zijn kiezen”, concludeerde Verhoeven. “Er zitten twee zware cols in de etappe, waaronder de Colombière. We gaan deze week niet meedoen om de prijzen als het bergop gaat. Robert heeft tijd nodig.”

 

Related updates