Gesink en Bennett voorin tijdens openingsrit Californië

De eerste etappe van de Tour of California is geëindigd in een massasprint. De klassementsrenners van Team LottoNL-Jumbo eindigden in de toptwintig. In de straten van Sacramento was de Duitser Marcel Kittel de snelste.


“Het was uiteindelijk een rustige etappe”, aldus Robert Gesink. “De wind bleek niet sterk genoeg voor waaiers.”


De etappe was 167 kilometer lang en door verschillende open stukken bestond er een kans op waaiervorming. Uiteindelijk zorgden de sprintersploegen ervoor dat in de finale alles bij elkaar kwam. De openingsrit werd afgesloten met drie ronden van 4,9 kilometer door het centrum van Sacramento.

“We hebben ons als ploeg in de finale goed van voren kunnen houden. Op naar de lastige rit van morgen”, zegt Robert Gesink, die samen met George Bennett als kopman aan de start is verschenen.

Attent

“Het was een nerveuze dag door de wind”, zag ploegleider Grischa Niermann. “Die open stukken zorgden ervoor dat het af en toe een beetje op de kant ging. Niermann zag dat Team LottoNL-Jumbo goed bij de les was. “De mannen hebben attent gereden en Robert en George zijn goed van voren gehouden in de massasprint, hoewel er wel een klein gaatje viel. We staan er goed voor en we kijken uit naar de eerste beklimmingen in de volgende etappe.

Related updates