Gesink schuift op in klassement na 19e plaats op Mûr-de-Bretagne

Robert Gesink heeft zaterdag dankzij een 19e plaats in de achtste etappe van de Tour de France een paar plaatsen gewonnen in het algemeen klassement. De kopman van Team LottoNL-Jumbo staat nu 11e.

Robert Gesink heeft zaterdag dankzij een 19e plaats in de achtste etappe van de Tour de France een paar plaatsen gewonnen in het algemeen klassement. De kopman van Team LottoNL-Jumbo staat nu 11e.

De etappe met de finish op de Mûr-de-Bretagne werd gewonnen door Alexis Vuillermoz van AG2R-La Mondiale. De Fransman hield Dan Martin (Cannondale-Garmin) vijf seconden achter zich. Een groepje klassementsmannen met onder meer Gesink finishte op tien seconden van de 26-jarige winnaar.
 
Geen vrienden
Gesink werd door zijn teamgenoten aan de voorkant afgezet bij de voet van de klim. “Op weg naar de klim hebben we geen vrienden gemaakt, het was een echte strijd, maar dat gaan we dinsdag goedmaken”, stelde Gesink met een glimlach.
 
Uithalen en verrassen
“Ik was niet zo goed dat ik nog iets kon proberen, maar ik ben tevreden met deze klassering”, ging de Varssevelder verder. “Ik wil de komende twee weken zelf in orde blijven en met een superdag misschien een keer uithalen en iets verrassends laten zien”, toonde Gesink zijn ambities.
 
Verhoeven hoopvol
Nico Verhoeven keek bovenop de Mûr-de-Bretagne terug op een prima dag. “Robert eindigt in de groep der favorieten en dat was het eerste doel van de dag. Laurens ten Dam verbetert goed en met Wilco Kelderman gaat het ook de goede kant op, al is hij nog niet honderd procent. We zijn echter hoopvol gestemd wat de ploegentijdrit betreft.”
 
Kelderman gaf na afloop van de achtste rit aan dat zijn herstel gestaag verloopt. “Het gaat elke dag een beetje beter.”
 
Ploegentijdrit
Zondag staat tussen Vannes en Plumelec een 28-kilometerlange ploegentijdrit op het programma. “We hebben een aantal jongens die nog herstellen van valpartijen, maar ik denk dat we een goede ploegentijdrit kunnen rijden”, aldus Jos van Emden.
 
“Mijn vijfde plaats in Utrecht zorgt niet voor extra druk. Een individuele tijdrit is heel anders. Dan probeer je zo vlak mogelijk te rijden. Nu moet je rekening met anderen houden en heb je ook momenten waarop je moet pieken. Het is alsof je in een kopgroep rijdt”, blikte Van Emden vooruit.

Related updates