Gesink handhaaft 7e plaats in Tour de France

Robert Gesink heeft zijn zevende positie in het algemeen klassement van de Tour de France behouden. In de 14e etappe kwam hij als 26e over de finish en eindigt vlak achter de top-5 van het klassement. Stephen Cummings (MTN – Qhubeka) won de etappe vanuit de vroege vlucht.

De dag begon voor Team LottoNL-Jumbo niet op de prettigste manier. Robert Gesink, Tom Leezer en Laurens ten Dam waren betrokken bij een valpartij vroeg in de rit en Laurens ten Dam viel later nog een keer. “Het zat vandaag even dubbel tegen voor mij”, zei Ten Dam achteraf. “Ik ben de dag begonnen met antibiotica, omdat ik last heb van mijn luchtwegen. Vervolgens val ik twee keer en bij die tweede val, springen die oude littekens weer open. Ik hoop dat mijn longen goed herstellen, want de benen voelen goed.”

Het tempo maken
“Het valpartijtje waarbij ik betrokken was, stelde niets voor”, gaf Gesink aan. “Ik heb daarna alleen wel twintig kilometer in de achtervolging moeten rijden om terug te komen in het peloton. Verder voelde ik me prima. Die laatste klim was hectisch, maar ik begon goed van voren. Uiteindelijk eindigde ik in een groepje met mijn voornaamste concurrenten en was ik degene die het tempo maakte.”

Prioriteiten

Team LottoNL-Jumbo was niet vertegenwoordigd in de kopgroep van twintig man, maar dat was een bewuste keuze. “Wij hadden vandaag andere prioriteiten”, zei ploegleider Nico Verhoeven. “Wij wilden Robert zo goed mogelijk naar de voet van de laatste klim brengen. Hij is uiteindelijk ook op zijn plek uitgekomen. Je schrikt natuurlijk even van de valpartij, maar de schade valt mee.” Verhoeven verwacht dat de etappe van zondag gaat eindigen in een massasprint. “Het is de laatste dag waarin de sprinters een kans krijgen tot Parijs. Daar gaan ze op speculeren, denk ik.”

Related updates