Gesink pakt seconden in sprintersrit Californië

Tijdens de derde etappe in de Ronde van Californië heeft Robert Gesink drie seconden bonificatie gepakt. In de massasprint kwam de kopman van Team LottoNL-Jumbo als dertiende over de streep. De andere kopman, George Bennett, eindigde als zestiende achter winnaar Peter Sagan. Rafal Majka blijft leider met twee seconden voorsprong op Bennett en 45 op Gesink, die vijfde staat.


“Er stond wind, maar niet gunstig genoeg voor waaiers”, aldus ploegleider Frans Maassen. “Geen enkele ploeg probeerde het, maar toch was er altijd een zekere spanning dat het zou kunnen gebeuren.”


De rit van 192 kilometer naar Morro Bay was ideaal voor een massasprint. “De sprintersploegen hebben de koers gecontroleerd in deze langste etappe van de ronde. De ploeg bleef attent koersen en George en Robert werden goed afgezet in de finale. Uiteindelijk wint Robert nog drie seconden omdat er achter hem een gat valt. George zat er net achter en werd zestiende.”


Morgen gaat de Tour of California verder met een opnieuw een kans voor sprinters. Een dag later staat de koninginnenrit naar Mount Baldy op het programma.

Related updates