Gesink sluit Tour de l’Ain af met positief gevoel

Robert Gesink is 21e geworden in de Tour de l’Ain. De kopman van Team LottoNL-Jumbo hield een voldaan gevoel over aan de eerste wedstrijd sinds zijn zware valpartij in de Ronde van Zwitserland. Alexandre Geniez (FDJ) won de laatste etappe, Sam Oomen (Giant - Alpecin) won het eindklassement.

 

Team LottoNL-Jumbo toonde zich via Steven Lammertink en Victor Campenaerts strijdlustig in de slotrit van de Tour de l’Ain. Lammertink zat in de eerste ontsnapping, maar zijn vluchtpoging kreeg geen ruimte van Lotto-Soudal, dat nog kansen zag op de eindzege. Aan de voet van de Colombière ontsnapte Victor Campenaerts. “Zij kregen nooit meer dan 40 seconden voorsprong”, zei ploegleider Nico Verhoeven. “Victor overleefde de beklimming uiteindelijk wel vrij goed en kwam in de afdaling bij Robert Gesink te pakken. Zij hebben het vandaag goed gedaan.”

 

Campenaerts en Gesink eindigden zodoende als 22e en 23e in de etappe op minder dan een minuut achter ritwinnaar Geniez. “Daar heeft Robert een zeer voldaan gevoel aan overgehouden”, gaf Verhoeven aan. “Hij ziet duidelijk verbetering bij zichzelf en dat is belangrijk. Hij heeft hier weer vier wedstrijddagen opgedaan en dat is na zijn val in de Ronde van Zwitserland, die veel meer schade heeft gebracht dan we in eerste instantie voor mogelijk hielden, een goed teken. Hij is tijdens deze wedstrijd niet verslechterd. Hij heeft nog tijd nodig om voordat hij weer mee kan doen om de prijzen, maar hij gaat nu weer vooruit.”

Related updates