Gesink stijgt een plek na chaotische finale

In de Tour Down Under is Robert Gesink naar plek 10 gestegen in het algemeen klassement. De 3e etappe naar Victor Harbor eindigde in een massasprint. Opnieuw was Caleb Ewan (Orica) de snelste sprinter in deze Australische rittenkoers. Door breuken in het peloton stijgt de kopman van Team LottoNL-Jumbo van de 11e naar de 10e plek in het klassement. Richie Porte (BMC) blijft leider met 29 seconden voorsprong op Gesink.


De etappe begon in Glenelg en al vroeg in de race ontstond er een kopgroep van vier renners. Deze ontsnapping werd door het peloton gecontroleerd en in de plaatselijke ronden werden de koplopers ingelopen. De 144 kilometer lange etappe eindigde in een chaotische massasprint. Een valpartij en een aantal bochten zorgden voor kleine tijdsverschillen op de streep. Team LottoNL-Jumbo heeft Gesink goed kunnen ondersteunen. Samen met Robert Wagner kwam hij in de eerste groep over de streep. 


De jonge Koen Bouwman is een van de mannen die Gesink moet ondersteunen. “Tijdens de eerste twee etappes voelde ik mij niet top, maar vandaag ging het weer een stuk beter. De finale was inderdaad chaotisch, een valpartij en de versmallingen zorgden voor veel stress in het peloton. Toen het eindelijk op een lint werd getrokken vielen er toch nog een aantal gaatjes in het peloton.”


Voordat de finale begon zat het grootste gedeelte van zijn werk er al op. “Ik voorzie de mannen vooral van eten en drinken en zet ze zo nu en dan uit de wind en zet ik ze van voren af. Daarna kan ik relatief rustig naar de streep rijden.” 


Addy Engels


Ploegleider Addy Engels is blij dat de ploeg het chaotische slot goed doorgekomen is. “Vooral de finale was erg gevaarlijk, dus daar hebben we als ploeg op gefocust. Koen Bouwman is een aantal keer bij de wagen gekomen om bidons te halen en de rest van de ploeg moest er alles aan doen om Robert goed te ondersteunen. “


“Dat is gelukt, want Robert zat voor de breuken in het peloton en steeg een plek in het algemeen klassement. “

Related updates