Gesink verliest klassement in eerste bergrit Volta Catalunya

Robert Gesink heeft in de derde etappe van de Volta Ciclista a Catalunya bijna twee minuten verloren op etappewinnaar Dan Martin (Etixx - Quick Step). De kopman van Team LottoNL-Jumbo moest al vroeg op de slotklim passen. Primoz Roglic en Steven Kruijswijk konden zich wel vooraan handhaven.

 

“Het ging vandaag lang goed, maar de uitslag valt tegen”, zei ploegleider Addy Engels na de eerste bergetappe in de Volta Ciclista a Catalunya. “We zijn teleurgesteld. Robert Gesink was onze man. We hebben hem de hele dag beschermd, maar hij moest helaas al vrij vroeg op de laatste berg passen. Zijn klassement is nu over.”

 

Geen kracht

Gesink wist zelf niet hoe het kwam dat hij zoveel tijd verloor. “Ik ben hier met top-10 ambities gestart en als je er dan in de eerste bergrit absoluut niet aan te pas komt, is dat een grote teleurstelling. Het leek wel alsof ik niet over de kracht in mijn benen kon beschikken. Vermogens die ik tijdens trainingen rijd, haalde ik vandaag niet op de slotklim.”

 

Primoz Roglic en Steven Kruijswijk slaagden er wel in om in de voorste groep te blijven. “Zij waren sterk”, vervolgde Engels. “Ze hebben een hoog niveau laten zien, maar ook zij hebben aan het einde van de etappe nog wat tijd prijsgegeven.”

 

Tussensprintklassement

In de beginfase van de etappe liet Koen Bouwman zich zien. De neo-prof zat in de vroege ontsnapping. “Dat heeft hij heel goed gedaan”, gaf Engels aan. “Hij won bovendien de twee tussensprints, waardoor hij morgen in de leiderstrui van het tussensprintklassement rijdt.” De etappe van donderdag is nog zwaarder dan die van woensdag. Voor Steven Kruijswijk, die op 32 seconden staat in het algemeen klassement, en Primoz Roglic, die daar zes seconden achter staat,  wordt dat een spannende rit.

 

Related updates