Groenewegen 5e achter de kopgroep in Groot Brittannië

Team LottoNL-Jumbo renner Dylan Groenewegen is vijfde geworden in de vijfde etappe van de Ronde van Groot Brittannië. Jack Bauer (Cannondale) bleef het sprintende peloton net voor. Caleb Ewan (Orica) kwam als vierde en eerste van het peloton over de streep. Dylan Groenewegen zat daar kort achter. De Belg Julien Vermote blijft aan de leiding. 

“Het was opnieuw een zware dag. Het peloton kwam tot het achterwiel van de koplopers en uiteindelijk werd Dylan tweede van het peloton. We wilden eigenlijk sprinten voor de overwinning.” Ploegleider Merijn Zeeman zag het werk niet beloond worden. “Wij vertrouwden opnieuw in de sprint van Dylan en hebben vanochtend besloten om alles te geven. We hebben ons helemaal leeg gereden, maar het is niet gelukt om voor de winst te sprinten.”

Volgens Zeeman was dit ook te wijten aan het gebrek aan samenwerking in het peloton. “Jammer dat alleen Lotto-Soudal en wij op kop reden. We rijden hier met zes man per ploeg en dan heb je gewoon meer ploegen nodig om een gat met zo’n sterke kopgroep dicht te rijden.”

Paul Martens

“We hebben er hard voor gevochten en als het dan niet lukt ben je teleurgesteld. We weten dat als we Dylan in een goede positie kunnen brengen, hij de sprint kan winnen, dat is vandaag niet gelukt.” 

Ook Martens geeft aan dat er te weinig ploegen meewerkten. “Je bent constant in overleg met andere ploegen over het wel of niet rijden. Dit keer hadden wij de pech dat er maar twee ploegen op kop reden. Dit zorgde ervoor dat het nog zwaarder was.” 

Paul Martens hoopt de komende dagen opnieuw voor een ritzege met Groenewegen te kunnen gaan. “Ik heb alles gegeven wat ik in me heb. Nu goed herstellen, al weet ik zeker dat ik dit morgen nog ga voelen. De komende dagen gaan we er opnieuw voor.“

 

Related updates