Groenewegen 8e in vierde etappe Volta ao Algarve

Dylan Groenewegen is achtste geworden in de massasprint van de vierde etappe van de Volta ao Algarve. De sprintvoorbereiding van Team LottoNL-Jumbo leek lange tijd uitstekend te verlopen, maar in de laatste 800 meter verloren Dennis van Winden en Groenewegen hun positie. Marcel Kittel (Etixx - Quick Step) won.

 

De vierde etappe van de Volta ao Algarve eindigde zaterdag in een massasprint en daar had Team LottoNL-Jumbo ambities in. “We wilden Dylan zo goed mogelijk afzetten en met hem een resultaat behalen”, zei ploegleider Merijn Zeeman na afloop. “Die sprintvoorbereiding ging ontzettend goed, maar liep uiteindelijk mis op een detail. We wilden met nog 1,3 kilometer te gaan de kop van het peloton overnemen en dat lukte. Op die manier konden we vooraan door de laatste bocht heen. Vervolgens werd het nerveus en in die chaos verloren Dennis en Dylan het wiel van Sep Vanmarcke en Tom Leezer. Dat is in een fractie van een seconde gebeurd en daar verloren we onze goede uitgangspositie.”

 

“Er is een klein moment van twijfel geweest bij Dennis”, verklaarde Groenewegen. “Daardoor verloren we veel terrein. Tot die tijd ging het super. Hier kunnen we weer van leren. Ik probeer de jongens voor me zo goed mogelijk te coachen en dat ging best goed. Het is ons doel om elkaar volledig te vertrouwen en dat is in grote lijn gelukt. Aan de achtste plaats die ik vandaag pak, hebben we uiteindelijk niets. We moeten vooral nog wat meer aan elkaar wennen en dat heeft tijd nodig.”

 

De mannen die zich zaterdag niet bezig hoefden te houden met de massasprint, waren Primoz Roglic en Robert Gesink. “Primoz heeft vandaag energie gespaard en kan morgen kijken hoe goed hij is”, zei Zeeman. “We gaan hem zo goed mogelijk helpen. Robert heeft daarnaast expres tijd verloren om morgen in de aanval te kunnen gaan.”

Related updates