Groenewegen derde terwijl Roglic de leiding behoudt

Dylan Groenewegen is derde geworden in de vierde etappe van de Volta ao Algarve. Primoz Roglic, ploeggenoot bij Team LottoNL-Jumbo, werd achttiende en behoudt, met alleen de slotetappe nog voor de boeg, de leiding in het algemeen klassement. Andre Greipel was in de straten van Tavira nipt de snelste in de massasprint.


“Ik heb genoeg power en ook met mijn snelheid zit het goed. Het is balen dat het dan net niet lukt”, aldus Groenewegen, die op een paar centimeter derde werd. “In de laatste bocht probeerde ik nog iets te enthousiast voorbij Greipel te komen en dat had ik eigenlijk niet moeten doen. Het mislukte en ik verloor wat snelheid. Ik begon de sprint daardoor op een paar fietslengtes achterstand. Dat ik dan nog zo dichtbij kom, geeft aan dat ik in orde ben. De trui van Primoz behouden was vandaag belangrijker. We controleerden het peloton en dan mis je gewoon mannen op het eind. Op zo’n moment moet je het anders oplossen. Dat dan ook nog mijn lead-out man Robert Wagner lek rijdt, maakte het extra lastig in de sprint.”


Belangrijkste doel


Ploegleider Frans Maassen was duidelijk. “Het belangrijkste doel was het behouden van de trui, maar in je achterhoofd zit je ook nog met de sprint van Dylan. Ons plan was om goed op te letten welke renners er zouden ontsnappen en dan de boel te controleren. Je moet dan mannen op kop zetten die je in de finale zult missen. Halverwege de koers was het aan de andere sprintersploegen en hebben wij ons bewust afzijdig gehouden. Het is zuur dat Wagner lek rijdt. Misschien scheelt dat net die paar centimeter die we op de streep tekort kwamen.”


Roglic behoudt de leiding


Primoz Roglic kwam vandaag als achttiende over de streep. De Sloveen blijft de leider in het algemeen klassement. Hij heeft een voorsprong van 22 seconden op Michal Kwiatkowski.


“De ploeg controleerde de wedstrijd. We wisten wat ons de laatste twee dagen te doen stond: de trui behouden. Dat is geen gemakkelijke opgave, maar vandaag is het zonder problemen gelukt. Morgen moeten we hetzelfde doen.”


Related updates