Groenewegen versterkt LottoNL-Jumbo

Dylan Groenewegen komt met ingang van 2016 uit voor de Team LottoNL-Jumbo. De snelle Nederlander tekent een contract voor drie jaar en gaat het sprintersgilde van het Nederlandse World Tour-team versterken.
 
“Dat ik nu dit contract teken, zo aan het einde van het seizoen, is heel erg mooi”, zegt de 22-jarige sprinter die overkomt van Team Roompot Oranje Peloton. “De gesprekken zijn al een tijdje gaande. Na mijn tweede overwinning dit seizoen is het snel gegaan.” Groenewegen won dit seizoen als eerstejaarsprof de Arnhem-Veenendaal Classic en de Brussels Cycling Classic. “In het begin van het seizoen was het nog een beetje aanpoten, maar sinds het NK liep het heel lekker. Ik heb een tijdje tegen mijn eerste overwinning aangehikt, maar de zeges kwamen daarna alsnog.”
 
Kuurne-Brussel-Kuurne
“Nu wil ik mezelf verder ontwikkelen als sprinter”, vervolgt Groenewegen. “Ik wil sneller en sterker worden. Ik kom nu in een ploeg met mannen waar ik veel van kan leren. Het is bijvoorbeeld heel leerzaam om Dennis van Winden om me heen te hebben. Hij heeft veel meegemaakt en kan mij helpen met zijn ervaring. Ik richt me nu op het voorjaar. Kuurne-Brussel-Kuurne ligt me goed, daar wil ik mezelf meteen laten zien.”
 
Allround
Ploegleider Nico Verhoeven onderschrijft dat Groenewegen ook kwaliteiten in de voorjaarsklassiekers heeft. “Ik ken hem al een paar jaar en hij is een degelijke renner voor in de klassiekers. Zijn komst past bij ons innovatieve en creatieve beleid om jonge renners aan ons te binden. Hij heeft de Ronde van Vlaanderen voor beloften gewonnen en beschikt over allround kwaliteiten. De laatste maanden heeft hij ook laten zien dat hij massasprints kan winnen. Hij zal volgend jaar nog even moeten wennen aan het niveau in de World Tour, maar op termijn kan hij ook op daar massasprints gaan winnen.” 

Related updates