Groenewegen wint sprint bergop in Ronde van Noorwegen

Team LottoNL-Jumbo-sprinter Dylan Groenewegen heeft de vierde etappe in de Ronde van Noorwegen gewonnen. Groenewegen klopte na 192 kilometer Edvald Boasson Hagen en August Jensen in de eindsprint. Het is de tweede ritzege van Groenewegen in de Scandinavische rittenkoers. Eerder won hij de tweede rit. Pieter Weening (Roompot) blijft aan de leiding in het algemeen klassement. 

 

De etappe kende een traditioneel verloop. Een kopgroep van vijf domineerde de hele dag, maar verloor veel terrein toen in de finale Lars Boom en Team Joker op kop gingen rijden. Diep in de finale werden de vluchters ingerekend en werd het een massasprint in Sarpsborg. Daarin was de bijna 24-jarige Amsterdammer heer en meester.

 

“Het was een lastige aankomst die in de laatste kilometer bergop ging”, vertelde Groenewegen. “Lars Boom had zowat de hele dag kneiterhard op kop gereden om de kopgroep terug te halen en de sprinttrein heeft me goed afgezet. Het was niet helemaal ideaal, maar ik belandde in het wiel van Gerrans en zag toen dat Boasson Hagen aanging. Toen heb ik ook aangezet en klopte ik hem nog redelijk makkelijk aan de meet.”

 

Team LottoNL-Jumbo had twee doelen in de Tour of Norway en heeft die met twee ritzeges bereikt. Ploegleider Nico Verhoeven hield zijn ploeg gisteren rustig om vandaag toe te slaan met Groenewegen.

 

“Toen de kopgroep wegreed, wilde niemand verantwoordelijkheid nemen”, legde Verhoeven uit. “Boom heeft 65 kilometer hard op kop gereden met de renners van Joker. Toen de kopgroep op vijf kilometer van de streep werd gepakt, heeft de sprinttrein het overgenomen en Dylan afgezet met de zege als resultaat. Met Hagen en Gerrans was het niet zo makkelijk om hier te winnen, want die mannen zijn specialist op dit soort aankomsten. Dylan heeft echt zijn klasse getoond. Net als de hele ploeg eigenlijk, want we hebben echt twee ritten gedomineerd en naar onze hand gezet.” 

 

De zegeteller van Dylan Groenewegen staat dit seizoen op drie. Zondag volgt de laatste etappe in de Ronde van Noorwegen.


 

Related updates