Groenewegen zesde in loodzware Le Samyn

Dylan Groenewegen en Maarten Wynants hebben in een loodzware editie van Le Samyn tot in de finale om de winst gestreden. Het duo van Team LottoNL-Jumbo was in een nat en modderig decor onderdeel van de kopgroep van dertien man waaruit winnaar Niki Terpstra (Etixx - Quick Step) ontsnapte. Groenewegen werd uiteindelijk 6e, Wynants eindigde als 9e.

 

De renners moesten tijdens de ruim 200 kilometer van Le Samyn zestien kasseistroken over, maar de wind en de regen bleken woensdag hun grootste vijand. Die omstandigheden zorgden ervoor dat de Belgische eendagswedstrijd een ware afvalrace werd. Dylan Groenewegen en Maarten Wynants hielden lang stand in het geweld. “Ik heb genoten van deze wedstrijd”, zei ploegleider Merijn Zeeman na afloop. “Het was loodzwaar voor de renners, maar reclame voor de sport. Toen we aan de plaatselijke rondes begonnen, waren er nog maar 40 man in koers en daarna is het een echte afvalrace geworden. Dan is het ook bijna niet meer mogelijk om een plan te maken. Er reed een groep van 13 renners weg met daarin Dylan en Maarten, maar dat was niet eens echt een aanval. Ze reden gewoon bij de rest weg. Maarten heeft er vervolgens alles aan gedaan om Dylan de kans te geven om voor de overwinning te sprinten, maar ook in die fase ging het voortdurend op de kant en reden de beste mannen weg op de kasseistroken.”

 

Zeeman vond dat Groenewegen trots mag zijn op de indruk die hij tijdens Le Samyn achterliet. “Een zesde plaats zegt niet zoveel, maar dat ik me als sprinter in zo’n koers heb laten zien, is goed”, gaf Groenewegen aan. “Het was een hele mooie koers. Het was hard en ik heb veel afgezien. Iedereen komt hier op zijn plaats terecht en Terpstra stak er gewoon bovenuit. Ik moet tevreden zijn, we hebben er voor gevochten, zijn om de beurt meegesprongen en dat was het enige wat we konden doen.”


 

Related updates