Groenwegen in indrukwekkende sprint naar etappezege in West-Vlaanderen

Dylan Groenewegen heeft de eerste etappe van de Driedaagse van West-Vlaanderen gewonnen. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo moest diep in de finale nog bijdragen aan het terughalen van de kopgroep, maar was vervolgens oppermachtig in de eindsprint.

 

Hoewel het verschil op de finishfoto vrij groot leek, was de etappezege van Dylan Groenewegen in de Driedaagse van West-Vlaanderen zaterdag zwaarbevochten. “Er was een sterke kopgroep vooruit en daar ze we meteen achteraan gaan rijden”, zei ploegleider Merijn Zeeman na afloop. “Ze werden uiteindelijk pas vlak voor de laatste bocht teruggepakt en Dylan heeft het laatste stukje zelf rechtgezet. Zijn sprint was vervolgens indrukwekkend. Deze zege tekent zijn winnaarsmentaliteit.”

 

“2 kilometer voor het einde viel Robert Wagner”, beschreef Groenewegen zijn overwinning. “Vanaf dat moment moest ik het alleen doen. Er reden nog twee mannen voor het peloton uit en omdat ik op kop zat toen we hen net voor de laatste bocht terugpakten, ben ik vervolgens meteen aangegaan. Ik kon mijn voorsprong gelukkig vasthouden. Het is lekker om het seizoen goed te beginnen en daarom wilde ik vroeg pieken. Daar ben ik nu mee bezig en mijn vorm groeit nog elke week.”

 

De overtuiging bij Dylan Groenewegen zorgde er ook voor dat Team LottoNL-Jumbo al vroeg in de etappe offers bracht voor zijn kansen in de sprint. “Dylan wil per se winnen en straalt dat ook uit”, beoordeelde Zeeman. “Daarom hebben wij ook steeds meer mannen die zich eigenlijk voor de sprinttrein moeten sparen op kop van het peloton gezet om de kopgroep terug te pakken. Dylan maakt het vervolgens ook waar en dat is een beloning voor iedereen die zich vandaag voor hem heeft ingezet.”

Related updates