Hofland 2e in 3e rit Ronde van Polen.

Moreno Hofland is in de derde etappe van de Ronde van Polen naar de tweede plaats gesprint. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo moest alleen Niccolo Bonefazio (Trek - Segafredo) voor zich dulden, maar greep wel de leiding in het puntenklassement.

 

De eindsprint in de derde etappe van de Ronde van Polen was wederom een chaotische. “Met nog 1,5 kilometer te gaan, zat er een haakse bocht in”, zei Moreno Hofland. “Dennis van Winden en Tom Leezer hebben me in positie gebracht voor dat punt. Ik wist dat er daarna geen ruimte zou komen aan de zijkanten. Ik zat in het midden, ben rustig gebleven en zodra er een gat kwam, heb ik die benut. Ik had genoeg power in mijn benen en kon ver komen, maar uiteindelijk zat ik iets te ver van achteren om de sprint te kunnen winnen. Daar baal ik van.”

 

Snel

Ploegleider Addy Engels had ook het gevoel dat er meer in zat dan deze tweede plaats. “Bij die haakse bocht, zat hij nog op de goede plaats, maar daarna verloor Moreno toch wat posities”, zei hij. “Hij rijdt de snelste sprint, maar wint niet. Dan wringt er toch wel iets. Aan de andere kant is het mooi om te zien hoe snel hij is. Hij komt er steeds dichter bij.”

 

Vrijdag kan Hofland nog een kans krijgen in een etappe die vergelijkbaar is met de derde. “Er zitten wel wat hellingen in, maar de finale is vlak”, concludeerde Engels. “Als de betere klimmers het willen, kunnen ze de sprinters eraf rijden, maar het kan ook heel goed weer een sprint worden.”

Related updates