Hofland 3e in 2e rit Arctic Race

Moreno Hofland is derde geworden in de tweede etappe van de Arctic Sea Race. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo moest in het Noorse Sandnessjøen alleen winnaar Danny van Poppel (Team Sky) en John Degenkolb (Giant - Alpecin) voor zich dulden.

“Het was duidelijk dat het in een massasprint zou eindigen”, zei Frans Maassen na afloop. “We hebben er alles aan gedaan om Moreno Hofland zo goed mogelijk af te zetten. Hij zat uiteindelijk in het wiel van Danny van Poppel. Het was een sterke sprint met allemaal toppers en natuurlijk willen we graag winnen, maar ik denk dat Moreno vrede kan hebben met deze derde plaats. Ik vind het een knappe prestatie van hem.”

“Dit is een goed resultaat”, gaf Hofland aan. “De finale was hectisch en het was onmogelijk om echt een strakke lead-out te maken. We zijn daar als ploeg goed mee omgegaan en zijn bij elkaar gebleven. Sep Vanmarcke knalde er in de laatste 500 meter nog voorbij, maar ik koos ervoor om in het wiel van Danny van Poppel te blijven. We hebben het goed gedaan als ploeg en ik ben hier tevreden over.”


Related updates