Hofland kan goede koers niet bekronen in Köln

Moreno Hofland en Maarten Tjallingii hebben lange tijd meegestreden om de zege in Rund um Köln. Het duo van Team LottoNL-Jumbo zat in een kopgroep van 18 renners, maar miste de slag op de laatste beklimming van de dag. Tom Boonen (Etixx – Quick Step) won.

“Deze wedstrijd had in een massasprint kunnen eindigen en daar stevende het lange tijd ook op af”, zei ploegleider Frans Maassen na afloop. “Toch ontstond er een kopgroep van 18 man met voor ons Maarten en Moreno erbij. Die groep kon het gaan redden en dus hebben we er alles aan gedaan om vooruit te blijven.”

Pokeren
Een gedeelte van die kopgroep slaagde er ook in om uit de greep van het peloton te blijven. Op het laatste klimmetje van de dag reed vijf man uit de groep weg. “Op dat klimmetje was het even pokeren”, verklaarde Hofland. “Ik wilde even wachten totdat het steile gedeelte erop zat en daarna de overstap maken, maar ik kwam uiteindelijk net te kort. Als je zo’n pittige wedstrijd rijdt, moet je af en toe pokeren. Het is jammer dat het niets oplevert, want ik had supergoede benen.”

Twijfel
“Uiteindelijk houden we een beetje een dubbel gevoel over aan deze wedstrijd”, besloot Maassen. “Moreno en Maarten hebben een sterke koers gereden. We verloren alleen de controle op het laatste klimmetje door een kort moment van twijfel en dat is balen."

Related updates