Hongerklop nekt Kelderman in slotfase koninginnenrit Parijs-Nice

Wilco Kelderman is 14e geworden in de koninginnenrit van Parijs-Nice. De kopman van Team LottoNL-Jumbo leek lang onderweg naar een top-10 resultaat, maar kreeg in de laatste 2 kilometers te maken met een hongerklop. Ilnur Zakarin (Team Katusha) won de etappe, Geraint Thomas (Team Sky) greep het geel.

 

De koninginnenrit van Parijs-Nice eindigde zaterdag bovenop La Madone d’Utelle. Voor Team LottoNL-Jumbo was het de opdracht om Wilco Kelderman in goede positie aan die slotklim te laten beginnen. “De ploeg heeft me perfect afgezet voor de laatste klim”, zei Kelderman na afloop. “Het was cruciaal om tijdens de afdaling goed van voren te zitten. Dat verliep goed. We hebben heel de dag in goede positie gereden.”

 

“Het was een hele nerveuze koers, maar het liep prima voor ons”, vulde ploegleider Frans Maassen aan. “Uiteindelijk kwam het aan op de slotklim en Wilco kon zijn kansen daar goed verdedigen. Het leek er ook op dat hij top-10 ging rijden, maar in de laatste 2 kilometer verloor hij nog vrij veel. Hij maakte een goede indruk in het achtervolgende groepje.”

 

Leeg

Een hongerklop was de oorzaak van zijn verlies in de slotfase van de wedstrijd. “Ik baal daarvan”, gaf Kelderman aan. “Ik voelde het ook niet echt aankomen. Ik was ineens leeg. Ik heb er op de slotklim niet meer aan gedacht om nog even snel wat te eten. Ik heb genoeg ervaring om te weten wat ik moet eten, dus dit is erg zonde.” Kelderman staat nu 13e in het algemeen klassement. “Daar leg ik me nog niet bij neer. Het zal in de laatste etappe lastig worden om het verschil te maken, maar als ik de kans krijg, zal ik het proberen.”

 

“Het wordt morgen nog een lastige dag”, concludeerde Maassen. “”Als Wilco een goede dag heeft, kan hij nog een eind komen. De verschillen zijn klein, maar hij moet een hoog niveau laten zien om de top-10 nog te halen.”

 

Related updates