Jos van Emden behoudt de leiding in Ster ZLM Toer

Jos van Emden heeft zijn gele leiderstrui weten te behouden in de Ster ZLM Toer. De tweede etappe van Oss naar Oss werd gewonnen door Wesley Kreder (Roompot). Kreder bleef het langste over van de vroege vlucht. Dylan Groenewegen sprintte naar een vijfde plek. En in de top van het klassement veranderde niks.

Al vroeg in de etappe wist er een kopgroep van vier renners te ontstaan. Jasper Hamilink (Metec-TKH), Merijn Korevaar (Rabobank), Twan van den Brand (Jo Piels) en Wesley Kreder (Roompot).

De kopgroep kreeg al snel de zege van het peloton. In de finale bleven er drie man over die mochten sprinten voor de overwinning. Wesley Kreder won en 10 seconden later wist Marcel Kittel (Etixx-Quick Step) de sprint van het peloton te winnen. 

Het weer hielp de vluchters, vertelde Van Emden: “Vluchters zijn toch wel in het voordeel in de regen.” De finale ging nog erg hard.  “Het was lastiger dan je misschien zou denken, ik moest goed diepgaan in de finale.”

Gemende gevoelens

Van Emden blijft leider. “Ik hoopte dat Dylan ging winnen, en dat Kittel niet won, het laatste is gelukt, dus blijf ik gelukkig leider.” 

“Het was een koers met twee belangen, we hadden de leiderstrui en wilden voor een massasprint gaan.” Ploegleider Nico Verhoeven stelt vast dat maar de helft gelukt is. “Als een ander de leiderstrui heeft controleer je de koers met twee ploegen. Nu kwam alles op onze schouders. Je kan wel iedereen opofferen maar dan rijd je voor een ander. Je moet je eigen kansen ook gaaf houden.”

“Op een gegeven moment wisten we dat Jos wel zijn trui behield doordat de koplopers de bonificaties pakten. Dat is dan een bijkomstigheid”

Groenewegen

“Met nog 200 meter te gaan begon ik mijn sprint en alleen Kittel kwam er nog over heen. Helaas was het voor de vierde plek.” Groenewegen over zijn sprint. “Over mijn sprint ben ik tevreden, ik heb een goede sprint gereden, ik sta er weer tussen. We hebben vandaag de hele dag goed op kop gereden, met onze sterke mannen. Ik denk dat we nog twee kansen krijgen om te sprinten. Morgen en zondag”

Related updates