Jos van Emden wint de proloog in de Ster ZLM Toer

Jos van Emden heeft vanavond in een tijd van 7’23” de openingstijdrit van de Ster ZLM Toer gewonnen. De renner van LottoNL-Jumbo was op 6,4 kilometer 3 seconden sneller dan de Amerikaan Taylor Phinney (BMC). De Zwitser Stefan Küng (BMC) werd derde.

“Winnen doe ik niet zo vaak, ik ben hier dan ook heel blij mee.” aldus Jos van Emden. “Het voelde niet super, maar dat moet ook in een tijdrit, gelukkig had ik aan het eind nog wat over om alles te geven. En juist dat laatste stuk was het lastigst dus kon ik een tand groter rijden en het verschil maken.”

"Dit is een mooie binnenkomer.” zegt ploegleider Nico Verhoeven. “Jos van Emden is niet snel vertrokken maar kwam wel goed op gang. Met nog een kilometer te gaan zat hij op het schema van de tot dan toe snelste tijd. En als je dan ziet dat hij in de laatste kilometer nog 60 km/u weet te halen weet je dat het goed zit. In die laatste kilometer ging hij 3 seconden sneller dan de rest.”

“Ik hoop de trui zo lang mogelijk te behouden, dat moet lukken in de etappe tussen Oss en Oss, maar je weet nooit. Ik geniet hier eerst goed van” aldus de nieuwe leider in het algemeen klassement Jos van Emden. 

Ploegleider Nico Verhoeven is blij om de leiderstrui na de eerste dag al in de ploeg te hebben. “Die leiderstrui gaan we niet zomaar weggegeven. Het team is goed en wat we nu hebben willen we zolang mogelijk houden. Daarnaast zijn we hier met Dylan Groenewegen om ook met hem nog etappes te winnen.” 

Related updates