Kans op sprintsucces voorbij na grote valpartij in Scheldeprijs

Dylan Groenewegen is in de Scheldeprijs niet aan sprinten toegekomen. De Nederlands Kampioen van Team LottoNL-Jumbo werd opgehouden door een massale valpartij in de slotkilometers. De Duitser Marcel Kittel won de sprint van een uitgedund peloton.


“Dit is een gemiste kans. Het is zonde dat we niet aan sprinten toekomen”, aldus Dylan Groenewegen die teleurgesteld reageert na een kans op succes. “We grapten van tevoren al, het is een koers van podium of jodium. Voor de meeste van ons is het dat laatste geworden.” Tijdens een massale valpartij vielen onder anderen Robert Wagner en Gijs Van Hoecke, in hun wiel zat Groenewegen klaar om te sprinten. “Het enige geluk is dat ik vandaag niet ben gevallen. Ik kwam tot stilstand en mijn sprint was voorbij. Helaas heb je het vallen vaak niet zelf in de hand en vandaag was dat zeker niet het geval.”


Tot dat moment verliep het goed voor de Nederlandse WorldTour-ploeg. Steven Lammertink controleerde het peloton gedurende de wedstrijd en met nog twintig kilometer te gaan werd de vroege vlucht ingelopen. De sprinttrein maakte zich klaar en Groenewegen werd van voren gehouden.


Addy Engels


Ploegleider Addy Engels baalt ook van het missen van deze kans. “Dit is enorm zuur. Ik ben teleurgesteld dat het op zo’n manier niet lukt. Als iemand sneller sprint, dan baal je ook, maar dan word je op waarde geklopt. Dit is gewoon brute pech.”


Op de sprintvoorbereiding had Engels weinig aan te merken. “Ze zaten goed met z’n drieën en we waren aan het wachten om op het juiste moment te gaan. Dat is een goed teken, het timen gaat beter dan vorig jaar.”


“Toch verliep het niet helemaal volgens plan”, voegt Engels toe. “Normaal doet Timo Roosen de leadout. Hij was echter gevallen en had last van zijn pols. We hebben toen besloten dat hij zijn werk wat eerder deed. Daar verloren we een mannetje mee, als gevolg daarvan werd het timen lastiger. Op het moment van de val waren ze goed aan het wachten. We hebben helaas het resultaat niet kunnen zien.”

Related updates