Keizer tweede in proloog Driedaagse van West-Vlaanderen

Martijn Keizer is vrijdag zes seconden verwijderd gebleven van de winst in de proloog van de Driedaagse van West-Vlaanderen. De renner van Team LottoNL-Jumbo moest Tom Bohli (BMC Racing Team) voor zich dulden. Achter Keizer eindigde Steven Lammertink als 6e. Robert Wagner werd 8e en Koen Bouwman 11e.

 

“Dit was een hele goede proloog van het team”, zei ploegleider Merijn Zeeman na afloop. “Dat we met 4 man bij de eerste 11 eindigen, is erg goed. Het is wel onze zoveelste tweede plaats in een tijdrit. Bohli is weliswaar 6 seconden sneller dan Martijn en de verdiende winnaar, maar het blijft toch zuur. Martijn heeft weer flinke progressie geboekt. Hij reed 9 seconden sneller dan vorig jaar.”

 

Keizer had na afloop een logische verklaring voor zijn progressie. “Deze prestatie zegt iets over mezelf, maar ook over de fiets”, gaf hij aan. “Vorig jaar reed ik nog niet op de nieuwe fiets. Vandaag was alles beter. Ik heb naar deze koers toe gewerkt en mocht woensdag ook eerder afstappen in Le Samyn met oog op deze proloog. Ik bevestig mijn vorm met deze tweede plaats en nu moeten we proberen om die plek om te buigen in de leidende positie voor mij of één van mijn ploeggenoten. We hebben een goede ploeg en we krijgen genoeg kansen om het verschil te maken, komende dagen.”

 

De uitslag van de proloog bevestigde dat Team LottoNL-Jumbo dit weekend meer ijzers in het vuur heeft. Steven Lammertink werd 6e, Robert Wagner 8e en Koen Bouwman 11e. “Steven en Koen zijn allebei eerstejaars”, zei Zeeman. “De jonge jongens doen het erg goed. Ik ben tevreden over het niveau in de breedte. Dit was een mooi begin van het weekend. Morgen en overmorgen zal het weer een rol spelen en is het parcours lastig. Morgen moeten we over de Oude Kwaremont en overmorgen zit de Kemmelberg in het parcours. We moeten heel goed bij de les zijn.”

Related updates