Keizer tweede in Tour de l’Eurométropole

Martijn Keizer is tweede geworden in het algemeen klassement van de Tour de lEurométropole. De tijdrijder van Team LottoNL-Jumbo legde de basis voor zijn eindklassering in de proloog en gaf zijn positie niet meer weg. Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) won de wedstrijd, Jonas Ahlstrand (Cofidis) pakte de laatste etappezege.

Dit is een mooie tweede plaats voor Martijn, zei ploegleider Erik Dekker over het eindresultaat in de Tour de lEurométropole. We hebben vandaag nog geprobeerd om de koppositie te pakken bij de eerste bonificatiesprint. Daar bleek dat Gougeard gewoon ijzersterk was. Het was niet mogelijk om hem te kloppen in de sprint. Daarna hebben we de tactiek veranderd en zijn we gaan aanvallen, maar dat leverde ook niet het gewenste resultaat op. Uiteindelijk werd het een massasprint en daarin kwam Tom Van Asbroeck helaas helemaal niet aan sprinten toe.

Dankbaar

Martijn Keizer baalde na de wedstrijd van het mislopen van de eindzege.
Het is altijd balen als je tweede wordt, gaf hij aan. Maar het was denk ik het hoogst haalbare, deze week. We hebben het geprobeerd, maar Gougeard bleek te sterk. Het was leuk om meerdere dagen voor een klassement te rijden. Normaal gesproken werk ik voor de kopmannen, maar nu werkte de ploeg voor mij. Daar ben ik ze dankbaar voor. Ik sluit mijn seizoen nu met een goed gevoel af. Dit neem ik mee naar volgend jaar.

Related updates