Kelderman herpakt zich in tijdrit Tour de Suisse

Wilco Kelderman is vierde geworden in de voorlaatste rit van de Ronde van Zwitserland. De klassementsrenner van Team LottoNL-Jumbo klom daardoor naar de zesde plaats in het algemeen klassement. Koen Bouwman werd 12e in de daguitslag, Jon Izaguirre (Movistar) won de tijdrit.

 

“Wilco Kelderman heeft een goede tijdrit gereden”, zei ploegleider Jan Boven. “Dat het verschil met Izaguirre nog 21 seconden was, verraste ons enigszins, maar daarachter doet Wilco goede zaken. Hij zit door deze tijdrit weer heel dicht bij de top-5 van het algemeen klassement en heeft nog een mooie uitdaging voor de laatste rit.”

 

Voorbereiding

Achter Kelderman leverde de jonge Koen Bouwman ook een sterke prestatie. Bouwman werd uiteindelijk 12e in de 16,8 kilometerslange tijdrit en gaf maar 42 seconden toe op winnaar Izaguirre. “We hadden gisteren al het idee dat het de moeite waard zou zijn om de voorbereiding van Koen zo nauwkeurig mogelijk te laten verlopen”, gaf Boven aan. “Daarom heeft hij het parcours vanochtend vroeg nog uitgebreid verkend, samen met Wilco. Hij heeft een hele goede tijdrit gereden en het is mooi om te zien dat hij veel vooruitgang boekt. Hij heeft deze week veel werk gedaan voor Wilco en nu zit er ook nog een mooie uitslag aan vast voor hemzelf.”

 

“Ik heb gewoon een strak tempo gereden vandaag”, zei Kelderman over zijn prestatie. “Deze vierde plaats geeft aan dat het goed zit met mijn vorm. Het is niet onlogisch dat ik gisteren een slechte dag had. Dat gebeurt vaker als je van hoogtestage komt. De mannen om mij heen hebben die mindere dag ook gehad. Ik heb deze week laten zien dat ik goed in vorm ben.”

 

Spectaculair

Kelderman krijgt in de laatste etappe van de Ronde van Zwitserland nog een kans om een top-5 plaats af te dwingen in het eindklassement. “Het wordt een hele korte, maar spectaculaire rit”, concludeerde Boven. “Er zitten twee uitdagende beklimmingen in en Wilco gaat met een goede focus die laatste etappe in.”


 

Related updates