Kelderman komt twee seconden tekort voor dubbelslag in Andalusië

Wilco Kelderman is tweede geworden in de vierde etappe van de Ruta del Sol. In een 21 kilometerslange tijdrit eindigde de klassementsrenner van Team LottoNL-Jumbo slechts twee seconden achter winnaar Tejay van Garderen (BMC Racing Team).

 

Kort na de tijdrit overheerste bij Wilco Kelderman vooral nog een gevoel van teleurstelling. “Ik ben al vaak tweede geworden in tijdritten en vandaag is het verschil maar twee seconden, terwijl het een vrij lange race was”, zei hij. “Daar baal ik van, maar aan de andere kant is een tijdrit heel eerlijk en ben ik op waarde geklopt. Deze overwinning had ik alvast binnen willen hebben. Mijn conditie is goed en dat heb ik vandaag bevestigd. Ik heb mijn tijdrit goed ingedeeld, had een goed ritme en ik had veel aan de coaching van Addy Engels. Ik ben tevreden met mijn prestatie, maar ik blijf ook verder kijken. Ik wil winnen.”

 

Engels zat in de volgauto tijdens de race van Kelderman en constateerde dat hij het nergens heeft laten liggen. “Hij heeft een super goede prestatie neergezet”, gaf de ploegleider aan. “We zagen in de training al dat hij een heel hoog niveau heeft en dat heeft hij vandaag voor het eerst dit seizoen ook in competitie kunnen tonen. Ik kon vanuit de ploegleiderswagen zien dat hij heel goed bezig was. Hij reed technisch goed, ging sterk door de bochten en ging heel hard. Hij reed de steile klim aan het begin van de tijdrit ook heel snel op.”

 

Achter Kelderman werden Maarten Tjallingii en Steven Kruijswijk 12e en 13e. Zij bevestigden dat het algemene niveau van Team LottoNL-Jumbo op dit moment hoog ligt. “We zijn sterk in de breedte”, constateerde Engels. “Ook in de Tour of Oman en de Volta ao Algarve doen onze renners het goed en dat is mooi. Bijna iedereen is de winter heel goed doorgekomen.”

 

Dat geldt zeker ook voor Kelderman, die zondag de kans krijgt om het algemeen klassement van de Ruta del Sol te winnen. “Ik heb een goede winter gehad en voel me al een lange periode heel sterk”, gaf hij aan. “Dat geeft vertrouwen. Ik sta nu tweede in het algemeen klassement op slechts twee seconden achterstand, dus ik ga morgen voor de winst. Als ik me aan het einde van de rit nog goed voel, zal ik alles of niets gaan spelen om het klassement te winnen.”

Related updates