Kelderman valt aan in laatste rit Dauphiné

Wilco Kelderman heeft op de laatste dag van het Criterium du Dauphiné voor de aanval gekozen. De jonge kopman van Team LottoNL-Jumbo reageerde daarmee op de zware dag die hij zaterdag had. Chris Froome (Team Sky) won de rit en het eindklassement.

“Het was het plan om aan te vallen met Wilco”, zei ploegleider Erik Dekker na afloop van de laatste etappe van het Criterium du Dauphiné. “Dat lukte meteen vanaf het begin. Hij heeft de ontsnapping zelf gemaakt. Het is belangrijk dat je niet je kop laat hangen na een zware dag als gisteren. Wilco is vandaag overeind gebleven in het spektakel en dat is een goed teken. Hij heeft nog wel wat lichamelijke problemen, maar hij is ervoor gegaan. Dat doet hij graag. Ook al wisten we dat de kans klein was om vooruit te blijven, omdat Team Sky de rit wilde winnen voor de bonificatieseconden.”

Rust
Nadat Kelderman het tijdens de rit van zaterdag rustig aan moest doen voor zijn rug, wilde hij er zondag weer voor gaan. “Maar de rugklachten zijn niet ineens weg”, gaf hij aan. “Ik wilde vandaag per se meezitten en dat lukte. Het ging goed vandaag, maar niet super. Ik blijf nu hier in Frankrijk. Ik ga mezelf even goed verzorgen, een paar dagen rusten en daarna nog wat goede trainingen doen, hier in de bergen.”

Volgende stap
Uiteindelijk is het Criterium du Dauphiné een teleurstelling geworden voor Team LottoNL-Jumbo. “Je gaat met een kopman naar de Dauphiné om een volgende stap te zetten richting de Tour de France”, concludeerde Dekker. “Door een valpartij krijgen we te maken met lichamelijke problemen. Dat is vervelend. Aan de andere kant was de ploegentijdrit iets waar we mee verder kunnen. Martijn Keizer heeft een geweldige etappe gereden en de renners die de Tour de France gaan rijden laten zien dat ze goed zijn.”      

Related updates