Kelderman verliest vijf seconden in 2e rit Parijs-Nice

De tweede etappe van Parijs-Nice is op het eerste oog rustig verlopen. De wind blies tijdens de 214 kilometer van Contres naar Commentry voornamelijk in de rug, waardoor er geen kans was op waaiers. Michael Matthews (Orica - GreenEdge) won de etappe nadat Bouhanni, die als eerste over de finish kwam, werd teruggezet naar de derde plaats omdat hij van zijn lijn afweek.

Hoewel de langste etappe van Parijs-Nice in een massasprint eindigde zonder waaiervorming, was het volgens ploegleider Frans Maassen geen kalme dinsdag. “Het lijkt op zo’n dag als vandaag misschien een etappe waarin iedereen relaxt naar de finish rijdt, maar ook in deze rit was het af en toe hectisch, nerveus en gevaarlijk”, gaf hij aan. “Iedereen wil van voren rijden. Het is voor veel mannen een kwestie van geen tijd verliezen en wij hebben geen sprinter bij ons die etappes kan winnen, dus dan moet je je mentaal opladen om aan het wringen mee te doen. Dat lijkt makkelijker dan het is en ik denk dat Wilco Kelderman dat vandaag goed heeft gedaan.”

Kelderman finishte als 26e, maar verloor wel 5 seconden op een aantal van zijn concurrenten. “Dat is jammer, maar niet dramatisch”, vervolgde Maassen. “Als je 26e wordt, heb je jezelf ertussen moeten gooien. Dat er dan net voor hem een gaatje ontstaat, is vervelend, maar niet onoverkomelijk.”

Uitdagend
De kopman van Team LottoNL-Jumbo krijgt woensdag bovendien meteen de kans om die seconden weer goed te maken. “Iedereen moet morgen vol aan de bak”, zei Maassen. “Dan rijden we een overgangsetappe zoals we die uit de Tour de France kennen. Dat zijn altijd hele zware etappes. We eindigen boven op een klim van de tweede categorie met een smal wegdek. Het zal daarom een race worden naar de voet van die berg, dus veel ploegen zullen het peloton in de middenfase van de etappe al willen uitdunnen. Dat in combinatie met de regen, voorspelt een zeer uitdagende dag.”

Related updates