Klassementsmannen bij de les in eerste bergrit Baskenland

George Bennett en Primoz Roglic zijn de eerste bergrit van de Vuelta al Pais Vasco goed doorgekomen. De renners van Team LottoNL-Jumbo kwamen in het uitgedunde peloton op drie seconden van winnaar David De La Cruz over de streep.


“Dit was een typische rit voor de Ronde van het Baskenland”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “Het ging de hele dag op en neer en het was ook nog eens slecht weer. Dit was niet te vergelijken met de vorige dagen. Het duurde lang voordat er een kopgroep weg was. De afgelopen dagen was de vroege vlucht wel zo ontstaan, nu duurde het meer dan een uur voordat een groep de ruimte kreeg. Onze focus was het van voren houden van onze klassementsmannen.”


De kanshebbers voor het klassement hebben elkaar nog niet aangevallen. Uiteindelijk bleef er veertig man over en daar zaten Bennett en Roglic bij. In de afdaling richting San Sebastian bleef De La Cruz het peloton voor en won de rit. Niermann: “In de afdaling rijd je als peloton niet echt sneller dan iemand die solo rijdt. In de klim daarvoor werd er nog wel een aantal keer aangevallen, maar de ploegen waren vooral bezig met het beschermen van hun klassementsrenners.”


Een van de renners die het op de klim probeerde, was Bennett. “Het ging goed vandaag, alleen het is balen dat er geen ploegen hielpen om het gat dicht te rijden”, vond hij. "Ik ben benieuwd wat er morgen en vrijdag gaat gebeuren.”

Related updates