Klassementsrenners Team LottoNL-Jumbo schuiven toptwintig binnen



In de derde etappe van de Ronde van Catalonië zijn de klassementsmannen van Team LottoNL-Jumbo opgeschoven in het klassement. George Bennett kwam in de eerste groep als elfde over de streep. Steven Kruijswijk en Robert Gesink finishten net iets later op de 21e en 22e plaats. Valverde won de etappe naar La Molina.


“Ik heb vandaag behoorlijk afgezien. Het was een lastige dag met veel hoogtemeters”, aldus Kruijswijk. In de laatste honderden meters verloor hij aansluiting met de eerste groep. “Deze aankomst kende ik redelijk en je weet dat het in de laatste kilometer een lange sprint naar de top is. Ik kon er net niet aan blijven hangen.”


Kruijswijk voelt zich een stuk beter dan tijdens Parijs-Nice, waar hij ziek af moest stappen. “Ik ben blij dat ik mij weer redelijk voel. Ik heb geen last meer van mijn holtes, maar ik moet accepteren dat ik nog niet in topvorm ben. Na Parijs-Nice heb ik niet veel kunnen doen, maar met het oog op de Giro voel ik mij goed verbeterd.”


Grischa Niermann

Ploegleider Grischa Niermann spreekt over een zware dag. “Het duurde lang voordat er een ontsnapping was. Dit zorgde ervoor dat er hard werd gereden. Het was zeventig kilometer lang aanvallen.” Een kopgroep reed weg en aan het einde van de etappe moest er drie keer geklommen worden. “Op de eerste beklimming bleven er veertig renners over. Daarbij zaten onze klassementsmannen. In de afdaling kwam Stef Clement nog terug. Op de slotklim viel het uit elkaar en bleven er dertig man over. Opnieuw zaten Bennett, Kruijswijk en Gesink er goed bij.”


Omdat de laatste kilometer onduidelijk was aangegeven, begon Bennett zijn sprint iets te vroeg. Uiteindelijk finishte hij als elfde en steeg hij naar de dertiende plek in het algemeen klassement. Kruijswijk staat nu vijftiende en Gesink achttiende. Dat betekent dat we een hoop renners hebben ingehaald en dat is een goed teken.”


Related updates