Kramer wint ook derde race in baanrecord

Sven Kramer heeft met de 10.000 meter op de KNSB Cup in Groningen zijn derde overwinning van het weekend geboekt. De schaatser van Team LottoNL-Jumbo reed wederom een baanrecord. Hij was met zijn 13.07,63 ruim 3 seconden sneller dan Jorrit Bergsma. Douwe de Vries reed 13.21,00, werd vijfde en plaatste zich voor de wereldbekerwedstrijd in Heerenveen.

 

“Het is lang geleden dat ik drie afstanden won in deze wedstrijd of tijdens het NK afstanden”, zei Kramer nadat hij zijn treble completeerde. “Ik ben in vorm, het gaat hartstikke goed en als het allemaal klopt, wordt het nog beter. Ik hoop dat ik nog sterker ben in januari en februari. Dit is pas het eerste weekend van het seizoen en het is moeilijk om al vooruit te kijken, maar mijn overwinning van gisteren op de 1500 meter, maakt het speciaal.”

 

Kramer nam geen euforisch gevoel mee vanuit zijn 1500 meter. “Dat zakt snel weg”, gaf hij aan. “Ik wist wat Bergsma had gereden en dus focuste ik me op een tijd onder de 13.10,00. Daarvoor moet je rondjes 31,5 rijden, dus daar reed ik op. Het ging best goed, vandaag.”

 

Douwe de Vries reed in de vierde rit van de 10.000 meter een tijd van 13.21,00. Dat bleek uiteindelijk goed genoeg voor de vijfde tijd, waardoor hij zich ook op zijn derde afstand plaatste voor de World Cups.

Related updates