Kruijswijk blijft vierde in het algemeen klassement

LottoNL-Jumbo renner Steven Kruijswijk heeft in de lange bergetappe naar Sestola standgehouden in het algemeen klassement. Kruijswijk staat vierde in dezelfde tijd als Alejandro Valverde op 50 seconden van de nieuwe leider Bob Jungels (Etixx - Quickstep). De rit werd gewonnen door Giulio Ciccone (Bardiani - CSF pro team).   

 

De 219-kilometerlange rit begon snel. De demarrages volgden elkaar in hoog tempo op waardoor een grote groep renners moesten lossen. Klassementsrenner Mikel Landa (Team Sky) moest daardoor het peloton laten gaan en stapte later uit de koers. Vooraan reden eerst drie renners weg. Later voegden zich 11 andere coureurs zich bij hen. In het peloton controleerde de ploeg van leider Gianluca Brambilla de koers en bleef het volledige Team LottoNL-Jumbo dichtbij kopman Steven Kruijswijk.  

 

Vertrouwen  

“Wederom een knappe prestatie van Steven Kruijswijk vandaag”, vertelde ploegleider Addy Engels na de finish. “Het lag in de lijn der verwachting maar na een rustdag is het altijd even spannend. Iedereen reageert daar anders op. Steven zit waar hij moet zitten vandaag en daar kunnen we verder mee. De ploeg heeft het heel goed gedaan en wij als ploegleiding zijn tevreden. Ze hielpen elkaar goed en daarmee kopman Steven. Je ziet dat ze vertrouwen hebben in hun prestaties.”   

 

Goed gevoel

Kruijswijk reed in de finale in de groep der favorieten. Op de voorlaatste beklimming, de Plan del Flaco, moest leider Brambilla deze groep laten gaan.   

 

“Ik ben in de groep gebleven toen Brambilla wegviel”, zei Kruijswijk daarover. “Ik zag dat Jungels goed was en ik weet dat Brambilla een goede afdaler is. Dus koos ik ervoor om niet met mijn krachten te smijten. Ik voelde me goed op die steile klim maar zag dus niet echt een kans om aan te vallen. In de eindsprint van die groep verlies ik wel iets op Valverde maar het mag geen naam hebben. Ik ben tevreden over mijn vorm en de ploeg. Ze zijn zeer gefocust en dat merk ik heel erg goed in de koers. Ze zijn er altijd voor mij. “   

 

Schrik

Desondanks ging het in de afdaling van de Plan del Falco bijna fout met Steven Kruijswijk. Het achterwiel van de Brabander blokkeerde voor een haarspeldbocht en hij kon op het nippertje een valpartij voorkomen.  

 

“Dat was even schrikken”, zei Steven Kruijswijk. “Ik maakte een inschattingsfout waardoor ik niet meer goed kon insturen. Mijn achterwiel blokkeerde. Gelukkig reed daar Majka die mij opving. Ik heb me later nog verontschuldigd. Majka begreep ook wel dat ik het niet expres deed. Maar het was wel even spannend.”  

 

Woensdag volgt een overwegend vlakke maar lange rit naar Asolo over een afstand van 227 kilometer. “Morgen is het nog even opletten in de finale”, vervolgde Kruijswijk. “Er ligt nog een klim op 20 kilometer van de streep. Daar moet ik vooraan zitten. Misschien dat Battaglin morgen iets kan betekenen en voor de rit kan gaan.”


 

Related updates