Kruijswijk finisht met klassementsmannen in Terme Luigiane

Steven Kruijswijk is in de zesde etappe van de Giro d’Italia samen met zijn grootste concurrenten gefinisht. De kopman van Team LottoNL-Jumbo kwam op de steile aankomst als veertiende boven. De rit werd gewonnen door Silvan Dillier, die de snelste was in de kopgroep. Kruijswijk blijft vijftiende in het klassement, dat aangevoerd wordt door Bob Jungels.


“We moesten in de finale echt van voren zitten en dat lukte goed”, aldus Kruijswijk. “Het was een makkelijke rit tot de finale. Die was erg technisch. Draaien, keren en een lastige afdaling.”


De renners hadden vanuit startplaats Reggio Calabria wind mee en er werd hard gereden. Een kopgroep wist al snel een grote voorsprong te nemen en ondanks een achtervolgend peloton bleef zij vooruit. Het peloton met klassementsmannen finishte op 39 seconden.


“Ik zat er goed bij en ik eindig bij de andere klassementsmannen. Dat was de bedoeling”, zegt Kruijswijk, die het belang van zijn positie nogmaals toelicht. “Het scheelt zoveel als je bij de eerste tien omlaag gaat. Dan is het bijna elke bocht sprinten, maar zit je wel voorin. Gelukkig had ik genoeg over om dat elke keer te doen.”


Voor Kruijswijk zijn dit ritten om door te komen en te herstellen van zijn valpartij in de vierde rit, naar de Etna. “Ik voel mij fysiek nog niet super, maar ik ben blij dat ik op zo’n aankomst voorin zit. Op dit soort dagen is het zaak om geen tijd te verliezen. Morgen is het opnieuw een lastige aankomst en ook dan is het belangrijk om voorin te finishen en geen seconde te verliezen. Zondag moet ik er echt staan.”


Dan finisht de negende etappe op Blockhaus, een klim van de eerste categorie.


Related updates