Kruijswijk nog zoekende naar stijgende lijn na elfde Giro-etappe

Na de elfde etappe in de Giro d'Italia is Steven Kruijswijk nog zoekende naar zijn beste benen. De kopman van Team LottoNL-Jumbo kwam 48 seconden na de andere klassementsrenners over de streep in Bagno di Romagna. Omar Fraile won de rit en Tom Dumoulin blijft leider. Kruijswijk staat op de twaalfde plek in het klassement.


“Het gaat niet zoals het hoort te gaan”, aldus Kruijswijk na de finish van de bergachtige etappe. “De afgelopen tijd voelde ik mij niet super, maar je blijft goede moed houden. Ik heb nog niet de vorm van vorig jaar.”


Op de Monte Fumaiolo moest Kruijswijk de groep der favorieten laten gaan. “Het was een lastige etappe en een slopende dag. In principe hoor ik er op die klim gewoon bij te zitten. Het is frustrerend dat het dan niet lukt. Ik weet niet echt een aanwijsbare reden te vinden waarom het niet goed gaat. Dat is balen als je met grote ambities hierheen komt.”


Op de top van de Monte Fumaiolo beperkte Stef Clement de schade. “Ik heb tegen Steven gezegd dat hij heel even moest wachten zodat we samen naar de streep konden rijden. Vanaf de top is het een tijdrit naar de finish geweest. We zijn zo hard mogelijk naar beneden gereden om de schade te beperken. Het is goed geweest dat ik gisteren in de tijdrit mijn benen gespaard heb."

Related updates