Kruijswijk ongeschonden door waaieretappe Giro

In de derde etappe van de Giro d’Italia is Steven Kruijswijk, net als gisteren, bij de eerste dertig geëindigd. De kopman van Team LottoNL-Jumbo kwam samen met de andere klassemenstrenners over de streep in Cagliari. De waaierrit, de laatste op Sardinië, werd, gewonnen door Fernando Gaviria. Die pakte ook de roze trui.  


“We zagen het aankomen dat er waaiers gingen ontstaan, maar volgens mij zag iedereen het”, aldus Steven Kruijswijk. “Ik zat bij de andere klassementsmannen en al snel was het duidelijk dat er geen gevaarlijke renners voor het klassement in het eerste groepje zaten.”


Tijdens de rit van 148 kilometer werd Kruijswijk constant van voren gehouden. “Het was de hele dag wind tegen en dan weet je dat het op een punt aankomt. Ik heb zoveel mogelijk bij de eerste tien gereden en ik moest zorgen dat ik bij de favorieten bleef en dat is vandaag goed gelukt.”


Het peloton vertrok na de rit direct richting Sicilië. Kruijswijk kijkt met een goed gevoel terug op de eerste drie dagen van deze honderdste Giro d’Italia. “Op de eerste dag was ik niet scherp, maar dat hebben we gisteren en vandaag goed opgepakt. Al zegt dit nog niks over de rest van de Giro. Ik ga met vertrouwen richting de Etna, daar zal er meer duidelijk worden over de verhoudingen in het peloton.”


Team


“Een korte rit met een lastige finale”, aldus ploegleider Sierk Jan de Haan over de derde rit. “Het stormde en het was ontzettend spannend toen het in groepen uit elkaar viel. Het geeft een goed gevoel dat Steven daar goed wordt afgezet.”


Ook De Haan geeft aan dat het de afgelopen dagen beter ging. “We gaan hier weg met een goed gevoel. De eerste rit was even wennen, maar een dag later was het duidelijk zichtbaar dat er een team stond.”


Het is voor De Haan zijn eerste grote ronde als ploegleider. Samen met Addy Engels en Jan Boven leidt hij de komende weken de Nederlandse WorldTour-formatie.  “Ik vind het hartstikke mooi. Het is een stuk groter en indrukwekkender. Buiten dat is het gewoon een wedstrijd zoals ik er dit jaar al meer heb gedaan. Al is het nu wel drie weken lang en dat is een mooie uitdaging.”


Related updates