Kruijswijk sterk omringd in Giro d’Italia

Steven Kruijswijk kan in zijn jacht op een podiumplek in de Giro d’Italia rekenen op de steun van acht sterke ploeggenoten. Om hem in de zware derde week bergop zo lang mogelijk bij te staan werden voor dit jaar Stef Clement en Jurgen Van den Broeck aangetrokken. Zij reizen morgen logischerwijs met Team LottoNL-Jumbo mee naar Sardinië, waar vrijdag het startschot klinkt van de honderdste editie van de Italiaanse rittenkoers.

Met Kruijswijk en Clement vormen Twan Castelijns, Jos van Emden, Bram Tankink en Martijn Keizer de grote Nederlandse inbreng in de formatie die geleid wordt door Addy Engels, Jan Boven en Sierk Jan de Haan. Belgisch tijdritkampioen Victor Campenaerts en de tweevoudige Italiaanse ritwinnaar Enrico Battaglin vervolledigen het negental van Team LottoNL-Jumbo.


Kruijswijk (29), vierde in 2016 en zevende in 2015, wil een gooi doen naar een podiumplaats in Milaan. “Uiteindelijk viel ik vorig jaar twee dagen voor het einde van de wedstrijd. Daar verloor ik het hoogst haalbare: de roze trui. Na die Giro heb ik de knop omgezet. Nu weet ik wat ik kan en dit wil ik nog een keer. We zijn steeds verder blijven werken om het maximale eruit te halen. Het was vorig jaar een mooie beloning om het roze te dragen. Het hoger doel is om nu echt op het podium te finishen en het liefst zo hoog mogelijk”, aldus Kruijswijk.


Related updates