Kruijswijk toont verbetering met negende plaats in bergrit

Team LottoNL-Jumbo kopman Steven Kruijswijk is als negende geëindigd in de bergrit naar Oropa.  Kruijswijk kwam in een groepje met Vincenzo Nibali op 44 seconden van winnaar Tom Dumoulin over de finish. Dumoulin behoudt de leiding in het algemeen klassement. Kruijswijk stijgt met zijn negende plaats een plek in het algemeen klassement en staat nu elfde. 

 

De veertiende rit in de Giro d’Italia was een korte snelle etappe met een steile slotklim. De favorieten maakten zich op voor een clash op Oropa en lieten de kopgroep niet te ver wegrijden. Nog voor de voet van de beklimming werden ze gegrepen en konden de fans zich opmaken voor een treffen tussen de groten in de Giro. Steven Kruijswijk hield lang stand in het gevecht voor de zege. 

 

“Ik kon vandaag redelijk diep gaan en voel verbetering ten opzichte van vorige week”, vertelde Kruijswijk op de top van de berg. “Ik heb nog steeds vertrouwen in mezelf en dacht ik ga er gewoon vol in en dan zie ik wel waar ik eindig. Gelukkig kon ik het nu wel volhouden. Iets waar we mee verder kunnen, al moet het natuurlijk wel nog wat beter.” 

 

Zondag volgt een etappe van bijna tweehonderd kilometer naar Bergamo met twee lastige beklimmingen in de finale.

 

Related updates