Kruijswijk verliest dertien seconden in hectische openingsrit Giro d’Italia

Steven Kruijswijk heeft in de eerste etappe van de Giro d’Italia dertien seconden verloren. De kopman van Team LottoNL-Jumbo zat achter een breuk en kwam als 71e over de streep. De Duitse Lukas Pöstlberger won de openingsrit naar Olbia. Enrico Battaglin, de enige Italiaan van Team LottoNL-Jumbo, werd dertiende.


“Het is behoorlijk balen dat ik op de eerste dag al tijd verlies”, aldus Kruijswijk na de eerste etappe in de honderdste Ronde van Italië. “Het was eigenlijk een gemakkelijke dag, maar juist dan is de finale erg hectisch.”


Nadat de vroege vlucht werd ingelopen, ging het mis. Met nog drieënhalve kilometer te gaan was er een scherpe bocht naar rechts. “Het peloton stond helemaal stil. Ik zat er net achter, maar samen met Jos van Emden kon ik wel weer aansluiten. Direct daarna vielen er weer gaten in het peloton en daar zat ik achter.”


Voorkomen

“We doen uiteraard ons best om dit soort tijdverlies te voorkomen”, aldus ploegleider Addy Engels. “Dat die bocht daar lag, dat wisten we. Dat het peloton er tot stilstand komt en wij daarachter zitten, is erg jammer.  Dat mag niet te vaak gebeuren.”


Engels vervolgt: “Ik kan mij wel heel goed voorstellen dat zijn val in Yorkshire nog meespeelt. Daar ging het ook mis in een massasprint en wellicht moet je daar overheen komen.”


Kruijswijk bevestigt dat en geeft aan dat hij lichamelijk in orde is na zijn valpartij in de Tour de Yorkshire. “Ik ben hersteld en met mijn ribben gaat het goed. Het is vooral mentaal. Je neemt blijkbaar toch minder risico omdat je een week eerder in een massasprint onderuit ging.”


Related updates