Kruijswijk vijfde in zevende etappe Ronde van Zwitserland

Steven Kruijswijk is als vijfde geëindigd in de zevende etappe van de Ronde van Zwitserland. De laatste bergrit die de renners naar de top van de Tiefenbachferner voerde, werd solo gewonnen door Simon Spilak. Spilak nam met zijn overwinning ook de leiding over in het algemeen klassement, waarin Kruiswijk zijn derde plek behoudt. 

“Je hoopt stiekem op meer: dat hij een heel goede dag heeft en misschien wel de gele leiderstrui kan pakken”, zei ploegleider Addy Engels na afloop. “Maar dat zat er vandaag niet in. De klim was super eerlijk en daarop bleek dat Spilak absoluut de sterkste was. Steven bleef goed bij de andere klassementsrenners. Hij verstevigt vandaag zijn podiumplek.” 

Met nog een afsluitende tijdrit op zondag ziet Engels nog mogelijkheden voor Kruiswijk om die positie te verbeteren. “Het gat naar plek vier is nu groot genoeg. Als Steven een goede tijdrit rijdt, ligt plek twee binnen de mogelijkheden. Spilak staat wel heel ruim aan kop. Die achterhaal je normaal gesproken niet meer. Als er niks geks gebeurt, is het kijken of Steven op de tweede of op de derde plek op het podium terechtkomt.” 

Morgen wacht een etappe in en rondom Schaffhausen. “Het is een circuit van honderd kilometer met daarin een klim. Normaal gesproken gaat daar het klassement niet op de kop. Misschien dat een van de andere jongens nog plannen heeft voor morgen. Als zij nog willen en kunnen, krijgen ze de vrijheid. Dan hebben we nog een team dat goed genoeg is om Steven te ondersteunen."

Related updates