Lammertink valt aan in tweede etappe Tour of Norway

Steven Lammertink heeft zich laten zien in de tweede etappe van de Tour of Norway. De jonge wielrenner van Team LottoNL-Jumbo kwam na 65 kilometer in de kopgroep terecht, maar wist niet voor het peloton uit te blijven. Pieter Weening (Roompot - Oranje Peloton) won de etappe solo.

 

“Het ging snel tijdens de beginfase van de etappe”, zei ploegleider Merijn Zeeman. “Het duurde 65 kilometer voordat de kopgroep weg was en het tempo lag erg hoog. Het is knap van Steven Lammertink dat hij uiteindelijk onderdeel uitmaakte van die ontsnapping. Hij had vervolgens een beetje pech toen de ploeg van de leider in het klassement al meteen ging controleren. Toen de finale in zicht kwam en andere ploegen mee gingen helpen in de jacht, wisten we al dat ze niet vooruit zouden blijven.”

 

Paul Martens

De rit barstte vervolgens los op de laatste beklimming van de dag. “Paul Martens heeft alles op alles gezet om die berg te overleven”, vervolgde Zeeman. “Dat lukte hem bijna. Hij kwam te kort om bij de achtervolgende groep te blijven. Uiteindelijk wordt hij 13e en laat daarmee zien dat zijn vorm aan het terugkeren is.”

 

Vrijdag finisht de derde etappe van de Tour of Norway bergop. “Die beklimming is niet zo lastig als die van vandaag, maar ook zeker niet makkelijk”, gaf Zeeman aan. “Op die aankomst heeft Paul Martens een kans, maar we willen ook aanvallen. De kans dat de ontsnapping het morgen tot het einde redt, is groter dan vandaag het geval was.”

Related updates