Lange dag zonder spektakel voor Team LottoNL-Jumbo

De langste etappe in de Giro d’Italia van 2015 was er één waarin Team LottoNL-Jumbo een kleine rol speelde. De ploeg beoordeelde de ontsnapping van de dag als te klein om er deel van uit te maken en het parcours bleek te zwaar voor sprinter Moreno Hofland. Diego Ulissi (Lampre-Merida) won.

“Het was een lange dag”, zei ploegleider Frans Maassen na afloop. “Dat had ook anders kunnen zijn, maar daar heb je de renners en de juiste wind voor nodig. De wind stond de hele dag pal tegen en daardoor was het voor de vluchters moeilijk om er goed gemotiveerd voor te gaan. Wij waren aanvankelijk wel van plan om in de aanval te gaan, maar we wilden niet in een kansloze ontsnapping met een klein groepje zitten. Al vroeg in de rit werd duidelijk dat er door een aantal ploegen verdedigend werd gereden. Zij wilden geen grote ontsnapping laten gaan. Op dat moment zijn we overgeschakeld op plan B en dat was iets proberen in de finale met Moreno Hofland of Steven Kruijswijk.”

Lastig
Maar die finale bleek te zwaar voor Hofland. “Van de sprinters kon alleen André Greipel (Lotto-Soudal) er nog bij blijven”, vervolgde Maassen. “Maar die was vervolgens ook niet meer in staat om mee te sprinten. Dat geeft wel aan dat het lastiger was dan het op het kaartje leek. Steven is vervolgens niet iemand die zich dan mengt in een massasprint, maar hij heeft een zorgeloze etappe gereden.” Zaterdag krijgt Kruijswijk weer een kans als er een serieuze bergrit op het programma staat. “Het is de eerste finish bergop op een klim van de eerste categorie”, keek Maassen vooruit. “Dan gaat het weer tussen de klassementsrenners.”

Related updates